Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali dva zraněné u tragické nehody v Mostech u Jablunkova, zemřela mladá dívka

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v sobotu 6. 8. 2016 odpoledne v Mostech u Jablunkova (okres Frýdek-Místek) u nehody dvou osobních automobilů Audi a Škoda Fabia. Nehoda si vyžádala vážná zranění čtyř osob, z toho jedno bylo smrtelné. Šlo o dívku školního věku. Hasiči museli dvě zraněné osoby vyprostit z vozidel a předat týmům ZZS MSK.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě na obchvatu kolem Mostů u Jablunkova informováno po sobotním poledni. Na silnici nedaleko zdejšího lyžařského areálu vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Třinci a jednotka dobrovolných hasičů z Mostů u Jablunkova.

Záchranáři po svém příjezdu zjistili, že devítiletá dívka, která cestovala v jednom z vozidel, nejeví známky života. Ihned proto započali s resuscitačními pokusy, které však byly přes jejich veškerou snahu neúspěšné. Dítě na místě podlehlo mnohočetným vážným zraněním a lékaři museli konstatovat smrt.

Ošetřena byla čtyřiašedesátiletá žena s život ohrožujícími zraněními trupu a končetin, kterou posádky uvedly do umělého spánku a po poté, co jí poskytly přednemocniční neodkladnou péči, byla leteckými záchranáři transportována do ostravské Fakultní nemocnice.

Dvanáctiletý chlapec byl při vědomí, s poraněním hrudníku jej týmy ZZS uložily do vakuové matrace a po ošetření přepravily do třinecké nemocnice.

Čtvrtým ošetřeným byl čtyřiatřicetiletý muž, který utrpěl středně těžké poranění dolní končetiny a hrudníku. Také on byl následně transportován na chirurgii nemocnice Třinec.

PhDr. Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK

Hasiči zabezpečili před požárem obě havarovaná vozidla, která zůstala stát na silnici. Vzhledem k silnému dešti se dostaly uniklé provozní kapaliny až do kanalizace, hasiči proto stavěli na krajnici silnice provizorní zábranu (nornou stěnu). O úniku byli informováni pracovníci odboru životního prostředí.

Obchvat Mostů u Jablunkova (silnice I/11) musel být několik hodin zcela uzavřen.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet