Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Nechanic získali do dlouhodobé zápůjčky cisternovou automobilovou stříkačku na podvozku Mercedes-Benz Atego

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Nechanice disponuje od půlky dubna letošního roku „novou“ CAS 15 na podvozku Mercedes-Benz Atego. Vozidlo je vybaveno potřebnými prostředky jak pro zásah u požárů, tak u dopravních nehod a ostatních technických zásahů a nahradilo dosluhující TA-2 L na podvozku Avia A31, který již nestačil pokrývat zvyšující se požadavky na zásahy.

Proto zřizovatel jednotky, město Nechanice, jednalo s Hasičským záchranným sborem Královehradeckého kraje o řešení stávající situace. Výsledkem bylo dlouhodobé zapůjčení výše zmíněného vozidla jednotce.

Pro město tato zápůjčka znamenala nemalou investici do úpravy hasičské zbrojnice, kde bylo nutné snížit podlahy a vytvořit nad sklepením nový strop, který udrží váhu vozidla. Dále bylo potřeba upravit jednotlivé schrány na příslušenství a označení vozidla.

Mercedes je do výjezdu zařazen již od června letošního roku. Touto cestou bychom my, členové JPO Nechanice, chtěli poděkovat jednak zřizovateli jednotky městu Nechanice ale i HZS KHK za výsledek jednání.

Jan Galásek ml.
JSDH Nechanice
Sdílet