Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru rodinného domu v Žernůvce byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu

U požáru domu v Žernůvce zasahovalo deset jednotek hasičů. Škoda byla předběžně odhadnuta na osm set tisíc korun.

Po třetí hodině byl na tísňovou linku hasičů oznámen požár rodinného domu v místní části Nelepeč-Žernůvky. Po příjezdu prvních jednotek byly plameny na celé střeše domu. Hasiči vyhlásili v 3.17 hod. druhý stupeň poplachu a na místo vyrazily další dobrovolné jednotky z okolních obcí. K hašení se sjelo 9 jednotek.

Plameny zkrotili hasiči za hodinu od ohlášení. Proti plamenům nasadili celkem šest vodních proudů. Z objektu vynesli několik tlakových lahví s propan-butanem. Vodu k hašení vozily cisterny kyvadlově z nedalekého Tišnova. Před sedmou hodinou velitel zásahu odeslal některé jednotky zpět na své základny.

Na místě zůstaly jednotky, které dohašují zbylá ohniska a rozebírají střešní konstrukci. K této práci navíc na místo povolali profesionální hasiče s kolovým nakladačem a dobrovolnou jednotku z Deblína. Úplná likvidace požáru bude pravděpodobně v dopoledních hodinách.

U požáru se zranily dvě obyvatelky domu, které zkontrolovala záchranná služba a poté je nechala na místě, bez nutnosti hospitalizace v nemocnici.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Tišnova, Brna-Lidická, Brna-Líšně a dobrovolné jednotky z Tišnova, Drásova, Sentic, Svatoslavi, Tišnova, Lomničky, Dolních Loučeky a Deblína.

Předběžná škoda byla vyšetřovatelem příčin vzniku požárů odhadnuta zatím na 800 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru budou zjišťovat vyšetřovatelé až v dopoledních hodinách, po vychladnutí požářiště.

15:30

Hasiči zlikvidovali následky požáru ve 14.24 hod., zasahovali tak na místě více jak 11 hodin. Dopoledne byli na místo vysláni i dobrovolní hasiči z Kuřimi, aby pomohli s vyklízením střechy.

Vyšetřovatelé nyní zkoumají příčiny vzniku požáru. Zásahu se zúčastnilo celkem 11 jednotek, 25 vozidel a kolový nakladač.

Sdílet