Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Vnorovy na Hodonínsku se střetl traktor s vlakem, souprava po nárazu začala hořet

U obce Vnorovy na Hodonínsku, ve směru na Strážnici, došlo po třinácté hodině ke střetu vlaku a traktoru. Vyhlášen byl druhý stupeň poplachu, čtyři vagony vykolejily, souprava začala po střetu hořet.

Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací. Celkově byla škoda odhadnuta na 12,9 miliónů korun, přičemž škoda na vlaku byla odhadnuta na 10 miliónů, na traktoru 1 milion a 1,9 miliónů korun byla škoda odhadnuta na zabezpečovacím zařízení přejezdu a na trati.

Z důvodu poškození zabezpečovacího zařízení nebyla možnost na místě nehod ověřit činnost přejezdu v době nehody. Záznam ze zabezpečovacího zařízení byl zajištěn a bude podroben další analýze.

Mgr. Martin Drápal, mluvčí Drážní inspekce


Muž, který řídil traktor svým zraněním ještě před příjezdem zdravotnických záchranářů na místě podlehl. Další 4 lidé, kteří v době nehody cestovali vlakem, utrpěli lehká zranění a ZZS JmK je poté, co jim poskytla první pomoc, převezla na chirurgické ambulance hodonínské a kyjovské nemocnice.

Operátorka KZOS na místo nehody kromě pozemních posádek vyslala i LZS, vrtulník byl však vzhledem k úmrtí pacienta následně odvolán.

ZZS Jihomoravského kraje


Jednotky požár vagonu uhasily dvěma vodními proudy do dvaceti minut a zajistily přečerpání 330 litrů nafty a 50 litrů oleje z havarovaného vla­ku.

Vykolejené vozy museli hasiči stabilizovat, aby neohrozily zasahující záchranáře a vyšetřovatele. Škodu způsobenou požárem stanovil vyšetřovatel předběžně na 5 milionů Kč.

Pavla Pražáková, HZS Jihomoravského kraje

Zasahující jednotky z Jihomoravského kraje: PS Lidická, HZSp SŽDC Brno, PS Hodonín, PS Veselí nad Moravou, SDH Hroznová Lhota, SDH Petrov (HO), SDH Strážnice a SDH Vnorovy.

Zasahující jednotky ze Zlínského kraje: HZS Uherské Hradiště, SDH Uherský Ostroh, SDH Kunovice.

14.09.2016 14:00

Při odstraňování následků nehody, respektive při odtahování vykolejeného vlaku, došlo v 1.47 hodin k vykolejení vyprošťovacího jeřábu. Příčiny události jsou v šetření, uvedl Martin Drápal, mluvčí Drážní inspekce.

Událost se obešla bez zranění a škody byly prozatím vyčísleny na 30 000 Kč.

Foto: HZS Jihomoravského kraje a Drážní inspekce & Petr Mejzlík
Sdílet