Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiče ve Vysokém Mýtě prověřil simulovaný požár ve firmě vyrábějící léčiva i zdravotnický materiál

Čtyři jednotky hasičů cvičně zasahovaly v pátek 23. září před 13 hodinou ve Vysokém Mýtě v objektu Glenmark Pharmaceuticals. V prostoru úklidové místnosti nacházející se ve druhém nadzemním podlaží došlo k simulovanému požáru elektrického rozvaděče a následnému rozšíření požáru na uskladněný hořlavý materiál. A vzhledem k tomu, že byly dveře otevřené, došlo k rozšíření kouře chodbou do celého podlaží.

V rámci cvičení byl proveden průzkum a vyhledání všech ohnisek požáru, další skupina hasičů se pak zaměřovala hlavně na záchranu osob, které uvnitř budovy uvěznil jedovatý kouř. Z budovy byly postupně evakuovány všechny osoby. Objekt byl nakonec odvětrán.

Cvičení se účastnily jednotky profesionální z Vysokého Mýta a Ústí nad Orlicí a dále jednotka podniku Iveco Vysoké Mýto a dobrovolná jednotka z Vysokého Mýta.

Cvičení se odehrávalo ve firmě na výrobu léčiv, zdravotnického materiálu a zdravotnických přístrojů. Zásah v takovém objektu není jednoduchý. Hasiči si zde prověřili taktiku zásahu, součinnost jednotek požární ochrany, znalost místních podmínek firmy Glenmark Pharmaceuticals, s.r.o. a dále i radiové spojení v místě zásahu a ochranných oblecích.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet