Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Semilští mladší hasiči obhájili titul soutěže „O pohár dráčka Soptíka“

Tuto sobotu 22. října 2016 se v božkovské sokolovně konalo vyhodnocení letošního ročníku okresní soutěže „O pohár dráčka Soptíka“, kterou pod patronací OSH Semily uspořádala šestice sborů okresu (z Jablonce nad Jizerou, Kundratic, Bozkova, Semil, Chuchelny a Košťálova).

Slavnostního zakončení letošní sezóny se účastnilo cca 400 soutěžících a jejich instruktorů. Šestidílný seriál plný napětí, sportovního nadšení a zápolení přinesl i chvíle napětí v průběžných výsledcích.

Až neuvěřitelně hladce si první místa v celkovém hodnocení zajistila družstva z Jablonce nad Jizerou „A“ (starší) a ze Semil I. „A“ (mladší), která ztratila jen minimum bodů. Ovšem pochvalu si zaslouží všechna družstva za jejich celoroční přípravu a takový ten správný soutěžní zápal a to včetně instruktorů.

Slavnostnímu předávání cen předcházelo vystoupení zástupců OSH Semily, rozhodčích a dalších hostů, kteří v krátkosti zhodnotili letošní pohárový ročník. A pak už nastala „dlouho“ očekávaná chvíle, vyhlášení výsledků. Nejprve „Králů útoků“ a poté celkové výsledky. Pro semilská družstva ve znamení neuvěřitelných výsledků.

Král útoků pro naše mladší „A“ družstvo prvenství doslova bez ztráty kytičky neb dosáhlo plného počtu bodů, starší „A“ družstvo krásné 4.místo. Obhajoba celkového prvenství je vždy náročná a zavazující a mladší ze semilské jedničky to opravdu zvládli na jedničku a domů si už po druhé za sebou odvezli putovní pohár. Starší „A“ družstvo obsadilo celkové druhé místo, což je též vynikající výsledek.

Celkové výsledky prvních tří míst:

Mladší:

  1. místo: SDH Semily I. „A“
  2. místo: SDH Jablonec nad Jizerou
  3. místo: SDH Bozkov „A“

Starší:

  1. místo: SDH Jablonec nad Jizerou „A“
  2. místo: SDH Semily I. „A“
  3. místo: SDH Jablonec nad Jizerou „B“

Po ukončení se naše semilská omladina přesunula i s instruktory do klubovny sboru, kde proběhlo sborové ukončení s letošní soutěžní sezónou. Po krátkém vyhodnocení bratrem starostou a hlavním instruktorem v jedné osobě následoval slavnostní oběd a další pohoštění spojené i s trochou sportu a procházkou v parku pod zbrojnicí.

Ještě jednou touto cestou děkuji naší mládeži za jejich pracovitost, která přinesla to vytoužené ovoce.

Ladislav Bruckner – místostarosta SDH Semily I.
Sdílet