Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Malého Března na Ústecku mají nový dopravní automobil na podvozku Ford Transit

Zcela nový dopravní automobil Ford Transit převzali v sobotu 5. listopadu 2016 hasiči z Malého Března nedaleko Ústí nad Labem. Vůz za 1 071 487 korun dodala obci firma Auto Vinkler. Na slavnostní předání dorazili kromě zástupců obce také představitelé Ústeckého kraje, HZS Ústeckého kraje a okolních hasičských sborů.

Stalo se to, co jsme si vždycky přáli, a jsme za to moc rádi. Můžeme v obci přivítat úplně nový dopravní automobil v hodnotě více než milion korun.

Ústecký kraj nám svou druhou dotací přispěl také na zrekonstruování a vybavení klubovny pro výcvikové středisko JSDH a klubovnu mladých hasičů. Ti mají v obci dlouhou tradici, v současné době máme 45 dětí.

Jsme jediná organizace v obci, která se věnuje práci s mládeží. I za to patří dík nejenom obci, ale i Ústeckému kraji za dar v hodnotě 90 tisíc korun.

Tomáš Mikšovský, místostarosta obce

Celkem 450 tisíc korun přispělo generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR, maximální možnou dotaci 300 tisíc poskytl Ústecký kraj a zbytek doplatila obec.

Finance byly poskytnuty na základě zastupiteli přijatého Programu 2016 na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky sboru dobrovolných hasičů a podporu spolků a veřejně prospěšných organizací působících na poli požární ochrany, ochrany obyvatelstva a ostatních složek integrovaného záchranného systému.

uvedl Drahoslav Tesař z odboru kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Křtu nového dopravního prostředku se ujala starostka obce Renata Zvoníčková, která popřála hasičům hodně ujetých kilometrů bez nehod, stejně jako ředitel Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Roman Vyskočil.

Jak se hasiči Malého Března při křtu nového dopravního prostředku shodli, jejich radost je umocněna především skutečností, že i když se jedná o třetí dopravní prostředek v jejich správě, je prvním zcela novým.

Jak vysvětlil místostarosta obce a hasič v jedné osobě Tomáš Mikšovský, předcházející Avii i Tatru doslova vyhrabali z kopřiv a opravovali svépomocí.

Přečtěte siIntegrovaný regionální operační program přispěje na nákup dopravních automobilů a velkokapacitních cisteren i dobrovolným jednotkám

Pro automobil byl použit podvozek Ford Transit Kombi V363 s dvoulitrovým naftovým čtyřválcem o výkonu 96 kW. Převodovka je manuální, šestistupňová, poháněna jsou kola přední nápravy.

Devítimístný vůz je vybaven nezávislým topením a klimatizací. nechybí tažné zařízení a výstražné zvukové zařízení. Pro přepravu požárního družstva je určena první a poslední řada sedadel, druhá je nouzová a slouží pouze k evakuaci osob.

Na levé přední straně Fordu je umístěna dobíjecí zásuvka Mag Code.

Vozidlo je dlouhé 5 531 mm, široké 2 059 mm a vysoké 2 650 mm. Jeho provozní hmotnost je 2 232 kg, největší přípustná pak 3 500 kg.

Automobil je vybaven tažným zařízením, největší technicky přípustná hmotnost přívěsu je 2 050 kg u brzděného a 750 kg u nebrzděného.

Sdílet