Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nový dopravní automobil Renault Master zaparkoval v garáži jednotky SDH Dražovice

Dopravní automobil DA-L1Z na podvozku Renault Master 2,3 dCi byl předán hasičům v obci Dražovice v okrese Vyškov. Kompletní dodávku realizovala společnost MOTO-TRUCK CZ s.r.o.

Dopravní automobil na podvozku Renault Master 2,3 dCi je požární vozidlo určené pro přepravu jednotky požární ochrany k místu zásahu. Automobil je zařazený do lehké hmotnostní třídy a je určen pouze pro provoz na zpevněných komunikacích.

Kabina automobilu umožňuje převoz celkem 9 osob včetně řidiče. Sedadla jsou rozdělena do tří řad. Na pravé straně je vozidlo vybaveno posuvnými dveřmi účelové nástavby s otevíratelným ok­nem.

Na kabině je vozidlo osazeno světelnou a zvukovou signalizací, na střeše je umístěno VRZ LED zábleskového typu. V přední masce je osazen pár zábleskových LED světel. V zadní části se nachází výsuvné plato s kalovým čerpadlem. Dělící přepážka je pevná. Osvětlení v nástavbě je pomocí LED světel.

Druhá řada sedadel v prostoru kabiny je otočena v protisměru jízdy. Toto řešení si dražovičtí hasiči velmi pochvalují neboť jim poskytuje velmi komfortní dostatek místa pří nástupu a výstupu jednotky ale i při převlékání při hasičských soutěžích, jak sám uvedl velitel jednotky.

Pod sedadly 2. a 3. řady se nacházejí čtyři úložné boxy pro uložení požárního materiálu, vyrobené jsou z hliníkového plechu.

Renault Master je dlouhý 5 640 mm, široký 2 070 mm a vysoký 2 680 mm. Maximální přípustná hmotnost je 3 500 kg.

Sdílet