Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zlínský kraj má na rok 2017 připraveny více než dva miliony pro dobrovolné hasiče a horskou službu

Dotace 2,3 milionu korun pro složky Integrovaného záchranného systému (IZS) projednala krajská rada a doporučila je schválit krajskému zastupitelstvu.

Dotace má v roce 2017 obdržet Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska – konkrétně všechna jeho čtyři okresní sdružení v kraji (dohromady 2 miliony korun), Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje (200 tisíc korun) a Horská služba ČR (100 tisíc korun).

Okresní sdružení hasičů, kterým je určen největší díl peněz, dotace využijí na financování své běžné činnosti, na pořádání různých akcí, například hasičských soutěží na všech úrovních, setkání zasloužilých hasičů nebo výročí sboru, ale i na opravu historické techniky,

uvedl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek

Hasičskému záchrannému sboru Zlínského kraje přidělené peníze poslouží na cvičení složek IZS Zlínského kraje, údržbu zásahových oděvů a plnění tlakových lahví pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí.

Horská služba ČR je použije na záchrannou činnost a poskytování první pomoci pro své stanice ve Zlínském kraji, které se nacházejí v lokalitách Kohútka, Soláň a Pustevny.

Jan Vandík
www.kr-zlinsky.cz
Sdílet