Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vytopená základní škola v Havířově zaměstnala hasiče na celé dopoledne

Celé čtvrteční dopoledne 08.12.2016 a ještě hodinku odpoledne zabralo čtyřem jednotkám hasičů z Havířova a okolí odstraňování následků po vytopení tří podlaží jednoho pavilonu v Základní škole 1.máje v Havířově – unikající vodou z prasklé hadice na toaletě. Používali vysavače na vodu, čerpadlo, k přenášení nábytku a školních lavic i své paže a dovezli sem šest vysoušečů.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno ve čtvrtek o půl sedmé ráno. Do ulice 1.máje vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Havířov a Karviná, společně s nimi dvě jednotky dobrovolných hasičů – Havířov a Těrlicko.

Tekoucí voda natropila neplechu v pavilonu, kde se vzdělává první stupeň základní školy. Děti dostaly na čtvrtek a pátek neočekávané volno.

Zato hasiči se ihned pustili do odčerpávání vody pomocí tří vysavačů na vodu a jednoho čerpadla. Vedle toho vynášeli ze tříd zachráněné lavice i zničené kusy nábytku a další příslušenství. Zabrat dostaly nejvíce podlahové krytiny – PVC a koberce, které bude muset škola koupit nové. Ředitelka školy dala přistavit ven odpadový kontejner.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet