Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidička auta nepřežila srážku s kamionem

Sedmačtyřicetiletá řidička osobního vozidla MG dnes odpoledne zemřela při dopravní nehodě u Pohořelic-Nové Vsi na Brněnsku. Tragická nehoda byla hasičům ohlášena ve 12.35 hodin, na místo vyjely dvě profesionální jednotky ze stanic v Pohořelicích a v Židlochovicích.

Sedmačtyřicetiletá řidička osobního vozidla MG dnes odpoledne zemřela při dopravní nehodě u Pohořelic-Nové Vsi na Brněnsku.

Tragická nehoda byla hasičům ohlášena ve 12.35 hodin, na místo vyjely dvě profesionální jednotky ze stanic v Pohořelicích a v Židlochovicích. Řidička kabrioletu MG na výjezdu z mírné pravotočivé zatáčky silnice I/52 nepřežila čelní srážku s kamionem Iveco. Řidič kamionu zraněn nebyl. Náraz byl tak prudký, že přední část osobního auta skončila pod kamionem.

Hasiči udělali na vozidlech protipožární opatření. Protože nehoda se stala na mostu přes vodní tok, sorbentem zasypali provozní kapaliny unikající z vozidel na vozovce a současně bránili stékání ropných látek do vody. Po vyšetření a zadokumentování nehody ze zdemolovaného vraku auta pomocí hydraulického nářadí vyprostili zaklíněné tělo řidičky. Z vozovky pak uklidili použitý sorbent a střepy a úlomky karoserie.

Téměř sedmihodinové uzavření silnice č. 362 na Blanensku si vyžádalo odstraňování následků dopravní nehody kamionu Iveco mezi obcemi Crhov a Rozseč na Blanensku. Nehoda byla ohlášena ve 4.39 hodin, na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic v Kunštátu a Boskovicích. Kamion s mlékárenskou chladírenskou nástavbou na podvozku Iveco havaroval na kluzké vozovce v pravotočivé zatáčce. Nákladní vozidlo vyjelo ze silnice, narazilo do stromu, od kterého se odrazilo k protějšímu svahu a převrácené na levý bok zatarasilo celou šířku vozovku. Z kabiny hasiči vytáhli zraněného řidiče, kterému poskytli předlékařskou pomoc a muže předali přivolaným zdravotníkům.

Na převráceném vozidle hasiči udělali protipožární opatření. Uvolnit silnici od překážejícího kamionu se pomocí speciálního vyprošťovacího automobilu HZS nepodařilo a majitel havarovaného vozidla na místo povolal další jeřáb. Protože při havárii se utrhla část uchycení chladírenské nástavby a hrozil únik chladící kapaliny, nutné nejdříve oddělit nástavbu od podvozku. Podvozek Iveco se pomocí dvou mechanismů s jeřáby podařilo postavit zpět na kola a odtáhnout ze silnice před 10. hodinou. Krátce před 12.30 hodin byl naložen k odtahu také chladírenský kontejner a po úklidu povrchu byla silnice opět průjezdná.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

Ilustrační foto - skutečnosti uvedené na snímku nemusí ani vzdáleně připomínat skutečnost

-kow-

Sdílet