Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kolínští hasiči navštívili dětské oddělení Oblastní nemocnice Kolín

Ve čtvrtek 19. ledna se příslušníci Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ze stanice Kolín vypravili do kolínské nemocnice.

Navštívili dětské oddělení a potěšili malé pacienty, kteří si nemohou užívat zimních radovánek, ale musí v tyto dny pobývat v nemocničním prostředí. Celá akce navázala na „Vánoční posezení se seniory“, které proběhlo v předvánočním čase na oddělení interny E Oblastní nemocnice Kolín.

Preventivně výchovná akce pro děti se uskutečnila po dohodě s tiskovou mluvčí nemocnice Stanislavou Kubincovou a vrchní sestrou dětského oddělení Bc. Monikou Matušinovou. Návštěvy se zúčastnil velitel stanice mjr. Mgr. Bc. Dalibor Zeman, velitel čety ppor. Mgr. Čestmír Rychlík a por. Bc. Dagmar Zemanová z pracoviště prevence, ochrany obyvatelstva a krizového řízení.

Dětem byla přečtena pohádka „O Pavlíkovi, který se chtěl stát hasičem, a jeho kamarádu dráčkovi“ z knihy „Hasičské pohádky“. Hasiči zaznamenali, že jejich povolání je snem mnoha dětí. Práci hasiče se jim snažili přiblížit ukázkou zásahového vystrojení výjezdového hasiče a povídáním o tomto pro děti zajímavém povolání. Na závěr návštěvy předali dětem drobné dárky.

Na základě dobré spolupráce profesionálních hasičů a vedení nemocnice se další preventivně výchovná akce uskuteční v měsíci únoru.

por. Bc. Dagmar Zemanová
ÚO Kolín
Sdílet