Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár sklepu ve skalním prostoru v Mimoni si vyžádal život člověka, hasiči nalezli ohořelé tělo

V 18:31 hodin byl hasičům ohlášen požár sklepních prostor v Mimoni. Jak hasiči po příjezdu zjistili, šlo o sklep ve skalním prostoru. Jeho velikost byla 4×5m. Přístup pro rychlé hasební práce hasiči volili přes 2 nastavovací žebříky.

Na likvidaci nasadili vysokotlaký proud vody, prostor byl silně zakouřen, na odvětrání použili přetlakovou ventilaci. Uvnitř nalezli ohořelou osobu bez známek života.

Mezi zasahujícími byli profesionální hasiči z Jablonného v Podještědí a dobrovolní hasiči z Mimoně a Zákup. Příčina požáru je v šetření PČR a hasičských vyšetřovatelů.

Operační důstojní Krajského ředitelství policie Libereckého kraje přijal včera kolem 18.30 na lince 158 informaci o požáru v pískovcovém sklepě, který se nachází v Husově ulici v Mimoni. Policejní hlídka okamžitě vyjela na místo, a když hasiči oheň uhasili, objevili tu ohořelé lidské tělo bez známek života. S největší pravděpodobností se jedná o 63letého místního bezdomovce.

Nařízená soudní pitva vyloučila cizí zavinění na jeho smrti s tím, že muž zemřel v důsledku udušení ze splodin hoření. Na potvrzení jeho totožnosti budeme spolupracovat s Kriminalistickým ústavem. Případ dokumentuje služba kriminální policie a vyšetřování územního odboru Česká Lípa.

por. Bc. Ivana Baláková, Policie ČR

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet