Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zástupci polské samosprávy poděkovali kolegům z Rokytnice v Orlických horách za pomoc při likvidaci požáru domu v Polsku

Starosta Gminy a města Miedzylesie Tomasz Korczak zaslal rokytnickým hasičům poděkování za součinnost při likvidaci požáru domu v obci Niemojów v Bystřických horách na polské straně, ke kterému došlo 8. ledna 2017.

Přečtěte siPožár chaty v Polsku si vyžádal součinnost českých a polských hasičů, zasahovalo deset vozidel

Následně se přidali k poděkování polští profesionální a dobrovolní hasiči, jejichž zástupci se v neděli 22. ledna 2017 osobně setkali v rokytnické hasičské zbrojnici s velitelem jednotky Petrem Fricem a se starostou sboru Petrem Buchalem.

V zastoupení polských profesionálních hasičů přijel velitel směny Arkadiusz Kot ze stanice JRG Bystrzyca Klodzka a v zastoupení polských dobrovolných hasičů dorazil zástupce starosty sboru OSP Miedzylesie Irek Lysiak.

Poděkování pro SDH Rokytnice v Orlických horách

Srdečně tímto děkujeme bratrům hasičům z České republiky za zapojení sil, prostředků a za účast na záchranných a hasebních pracích při likvidaci požáru bytového domu v obci Niemojow dne 8. 1. 2017.

Váš postoj, přístup a touha pomoci svědčí o hluboce zakořeněném smyslu pro poslání hasiče. Vaši činnost nejlépe vystihují slova: „Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci“.

Přeji Vám stejně tolik návratů domů jako výjezdů k zásahům.

Starosta města i gminy Miedzylesie
Tomasz Korczak

Došlo k prohlídce zázemí rokytnických hasičů včetně ukázky techniky a vybavení. Následovalo posezení a pomoc při tvorbě článku, neboť zástupci polských hasičů přijeli mimo jiné načerpat informace pro článek, který by měl vyjít v únorovém čísle polského měsíčníku „PRZEGLAD POŽARNICZY“, a který vychází po celé zemi a je věnován profesionálním i dobrovolným hasičům. Článek bude především zaměřen na spolupráci mezi hasiči ČR a Polska na území Orlických a Bystřických hor.

Petr Buchal
starosta SDH a zástupce velitele JSDH
Rokytnice v Orlických horách
Sdílet