Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní automobil Ford Transit zaparkoval v Braňanech na Mostecku, přispěl na něj i Ústecký kraj

V garáži dobrovolných hasičů z Braňan na Mostecku zaparkoval zbrusu nový dopravní automobil Ford za více než jeden milion korun. Transit budou využívat místo zastaralé Avie a poslouží především pro přepravu osob a techniky k zásahům.

Velitel jednotky Sboru dobrovolných hasičů Braňany Miloš Šťastný st. uvedl, že tranzit je devítimístný a bude rovněž přepravovat děti z SDH na hasičské soutěže.

Starosta Braňan Petr Škanta při slavnostním předání automobilu řekl, že na pořízení dopravního automobilu se velkou měrou podílelo i ministerstvo vnitra a Ústecký kraj.

„Ministerstvo vnitra ČR přispělo částkou 450 tisíc korun, Ústecký kraj 250 tisíc korun, společnost Keramost 70 tisíc korun a zbytek doplácela obec, což bylo něco málo přes 300 tisíc korun,“ dodal k novému vozidlu starosta Braňan Petr Škanta.

Přečtěte siHasiči v Braňanech na Mostecku pomáhají více jak 130 let, nově mají lezeckou techniku

Podle hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka jsou dobrovolní hasiči důležitou složkou Integrovaného záchranného systému a již dávno neplní pouze úlohu hasičů.

Jsem velice rád, že se nové vozidlo podařilo dostat právě do Braňan a pevně věřím, že ho využijí ke své spokojenosti a příl bych jim, aby automobil využívaly především děti na hasičské soutěže,

dodal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet