Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár penzionu v Loučné nad Nisou způsobil škodu za 200 tisíc korun

V úterý 14. února 2017 krátce před půl devátou ráno oznámil na tísňovou linku 112 náhodný občan, že vidí valící se dým ze střechy penzionu v obci Loučná nad Nisou. Na místo okamžitě vyjelo několik jednotek hasičů a policisté z obvodního oddělení Jablonec nad Nisou – Mšeno.

Jedná se o neobydlený objekt, proto nebylo nutné provádět žádnou evakuaci osob. Z důvodu zajištění bezpečnosti a provádění hasebních prací, byla po určitou dobu uzavřena místní komunikace. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který poté, co byly ukončeny hasební práce, určil ohnisko požáru v půdních prostorách, a to poblíž komínu.

Jako pravděpodobnou příčinu stanovil neopatrnou manipulaci s otevřeným ohněm. Požárem vznikla předběžná škoda ve výši 200 tisíc korun. Podařilo se uchránit hodnoty v odhadované výši 3,5 miliónu korun. Na místě nebyl nikdo zraněn.

Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Jablonec nad Nisou – Mšeno, kteří již v dané věci zahájili šetření k podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Ti budou zjišťovat, kdo požár způsobil a také jakým způsobem se do objektu dostal.

V případě, že se tyto otázky podaří policistům rozluštit, hrozí pachateli s ohledem na vzniklou škodu až tříletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
Policie ČR
Sdílet