Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž ukončil život skokem z balkonu, na místě tragické události ve městě Napajedla na Zlínsku zasahovaly dvě jednotky profesionálních ha­sičů

Jako první na místo hlášené události dne 22.02.2017 dorazili v 16:16 hodin profesionální hasiči ze stanice Otrokovice. Jednotka byla na místo vyslána na základě žádosti Policie ČR jako asistence při záchraně muže, který vyhrožoval skokem z balkonu v sedmém patře bytového domu na ulici Nábřeží.

Po domluvě s policisty se dva z otrokovických profesionálních hasičů – lezců přesunuli spolu s policejním vyjednavačem na balkon v dalším podlaží, kde připravili kotevní bod pro případné slanění.

V 16:27 hodin byli na místo zásahu vysláni i profesionální hasiči z centrální stanice Zlín s automobilním žebříkem a technickým terénním vozidle družstva hasičů – lezců. Po příjezdu byla výšková technika ponechána v záloze a další dva z hasičů připravili druhý kotevní bod pro slanění na střeše budovy. Hasiči také na pokyn policistů otevřeli vstupní dveře do bytu na jehož balkonu se muž nacházel.

I přes veškerou snahu zasahujících muž z balkonu skočil. Obě jednotky profesionálních hasičů následně ukončily svůj zásah a postupně se vrátily na své stanice.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet