Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě tří vozidel ve Zlíně skončilo v péči záchranářů osm osob

Podle přijatého oznámení došlo v křižovatce ulic Tř. T Bati a Gahurova k dopravní nehodě dvou osobních vozidel s následným únikem provozních kapalin. Profesionální hasiči dorazili na místo události v 16:08 hodin, pět minut po vyhlášení poplachu. Po zjištění stavu velitel zásahu upřesnil, že se jednalo o nehodu tří osobních vozidel se zraněním většího množství osob.

Počet zraněných byl následně upřesněn na osm. Mezi zraněnými bylo i jedno dítě. Všichni zranění se z havarovaných vozidel dostali bez nutnosti vyproštění a byli převezeni zdravotnickou záchrannou službou k dalšímu ošetření a kontrole do nemocnice.

Hasiči zabezpečili místo nehody, zajistili havarovaná vozidla proti vzniku požáru a pomocí sorbentů likvidovali uniklé provozní kapaliny. Vzhledem k tomu, že nehoda značně komplikovala dopravní situaci v centru města, pomáhali hasiči také s řízením provozu. Po zadokumentování místa události policisty hasiči ještě pomohli s naložením havarovaných automobilů na vozidla odtahové služby.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet