Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Neratovičtí hasiči jezdí novým dopravním automobilem, s financováním Fordu Transit pomohla dotace

Jednotka sboru dobrovolných hasičů města Neratovice získala díky dotaci Ministerstva vnitra – Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky ve výši 450 tisíc korun nový dopravní automobil na podvozku Ford Transit Custom.

Vozidlo za 941 941 korun včetně DPH umožňuje přepravu devíti osob včetně řidiče a je vybaveno klimatizací a nezávislým topením. Na žádost hasičů byla podlaha vozu od první řady sedaček vyrobena v hliníkovém provedení s protiskluzovou úpravou.

Ve výbavě jsou dvě ruční radiostanice Motorola, dvě ruční svítilny Survivor LED, dvě LED světla s magnetickým držákem na 12 V, VRVN, zdravotnický batoh, hasicí přístroje a také vytyčovací páska.

Na střeše je umístěno výstražné zařízení, v zadní části vozu je umístěna oranžová směrová alej. V přední masce jsou zabudována dvě záblesková světla se samostatným vypínačem. Stejně jako světla pro osvětlení okolí vozu je vše v technologii LED.

Dobíjení akumulátoru vozidla je umístěno v levé přední části a je opatřeno tříkolíkovou zásuvkou s ochranou proti přepólování. Na obou bocích vozidla v zadní části jsou umístěny zásuvky pro zmíněná světla s magnetickým držákem.

Tento DA L1Z Ford nahradil vozidlo Avia, které bylo darováno jinému hasičskému sboru.

JSDH Neratovice děkuje městu Neratovice a MV GŘ HZS ČR za zakoupení tohoto vozidla, které bude sloužit hasičům a spoluobčanům v případě mimořádné události.

Milan Valášek
velitel JSDH Neratovice
Sdílet