Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo sjelo ve Zlíně do koryta řeky, zpět na komunikaci ho vytáhl vyprošťovací automobil hasičů

V 10:20 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o dopravní nehodě osobního vozidla v části krajského města SVIT – Rybníky. Podle oznamovatele vozidlo sjelo do koryta řeky Dřevnice. Ve vozidle se měly nacházet osoby.

Do pět minut od příjmu oznámení byla na místě jednotka hasičů města Zlína z Prštného, kterou v dalších minutách následovali i profesionální hasiči z centrální stanice Zlín. Jak se rychle ukázalo, vozidlo sjelo do řeky z blízkého parkoviště samovolně a nikdo se v jeho kabině nenacházel.

Ještě než na místo přijel vyprošťovací automobil profesionálních hasičů z Otrokovic, zkontrolovali na místě zasahující hasiči vybaveni tzv. suchými obleky zda nedochází k úniku provozních kapalin do řeky. Po příjezdu vyprošťovacího automobilu bylo z větší části ponořené vozidlo uchyceno lany a vytaženo z řeky.

Zpět na komunikaci ho hasiči dostali po převázání na jeřábové rameno a vyzdvižení. Ještě než byl zásah ukončen hasiči odpojili akumulátorovou baterii vozidla a znovu zkontrolovali, zda neunikají žádné provozní kapaliny. Celý zásah zabral hasičům necelou hodinu. Místo události pak velitel zásahu předal policistům.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet