Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Černožicích vjel řidič škodovky pod osobní vlak

K nehodě na železničním přejezdu došlo 30. března 2017 ráno v Černožicích na Hradecku. Řidič Škody Octavia vjel na přejezd v okamžiku, kdy tudy projížděl osobní vlak. Náraz do přední části vozidla byl natolik silný, že motor škodovky skončil na zahradě nedalekého rodinného domu.

Automobil skončil u přejezdu, kde poničil světelné a zvukové zabezpečovací zařízení. Na místo události vyjeli v 08:28 hodin profesionální hasiči z Jaroměře a jejich kolegové z centrální stanice Hradec Králové, dále hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk.

Při příjezdu první jednotky byl řidič venku z vozidla a v péči záchranářů. Ti ho po ošetření převezli do nemocnice. Vlak ujel ještě několik stovek metrů a zastavil v železniční stanici, kde vystoupily desítky cestujících.

Nikdo z nich neutrpěl zranění. Jednotky HZS Královéhradeckého kraje zabezpečily místo střetu a po příjezdu drážních hasičů se vrátily zpět na základny. Provoz na trati byl na více jak dvě hodiny uzavřen. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR a Drážní inspekce.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet