Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehodu na Blanensku nepřežila mladá žena

Čtyřiadvacetiletá žena dnes odpoledne zemřela při dopravní nehodě na silnici I/43 na Blanensku. Nehoda, která byla krajskému operačnímu a informačnímu středisku HZS ohlášena ve 14.25 hodin, se stala nedaleko Černé Hory.

Čtyřiadvacetiletá žena dnes odpoledne zemřela při dopravní nehodě na silnici I/43 na Blanensku.

Nehoda, která byla krajskému operačnímu a informačnímu středisku HZS ohlášena ve 14.25 hodin, se stala nedaleko Černé Hory. V pravotočivé zatáčce na kluzké vozovce zřejmě dostalo smyk vozidlo Seat Toledo. Auto jedoucí ve směru z Brna na Svitavy vyjelo do protisměru, kde se srazilo s vozidlem Fiat Palio. Zdemolovaný Seat po střetu skončil v příkopu u silnice. Vozidlo Fiat zůstalo na vozovce.

Ve vozidle Seat na místě zemřela 24letá spolujezdkyně. Zraněni byli tři lidé – 24letá spolujezdkyně na zadním sedadle Seatu Toledo a 25letý řidič tohoto vozidla, do nemocnice byla převezena rovněž 40letá řidička Fiatu Palio.

U nehody zasahovala jednotka hasičů ze stanice v Blansku. Při jejím příjezdu byli všichni zranění v péči zdravotníků. Hasiči na obou havarovaných autech udělali opatření proti případnému vzniku požáru a odpojili baterie. Sorbentem na vozovce zlikvidovali skvrnu uniklého oleje. Po vyšetření nehody z vraku Seatu pomocí hydraulického nářadí vystříhali tělo spolujezdkyně. K vyproštění museli u auta odstřihnout oboje pravé dveře a středový sloupek. Vrak vozidla pak pomohli naložit k odtahu a vozovku uklidili od střepů a úlomků.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

-kow-

Sdílet