Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár poničil kulturní dům v Drnovicích na Vyškovsku, škoda je nejméně 20 milionů

V pátek 21. září 2018 dopoledne hasiči přijali informaci o požáru kulturního domu v Drnovicích na Vyškovsku. Na místě zasahovaly jednotky ze 3. stupně požárního poplachu. Škody se pohybují v desítkách milionů. Oheň však nikoho nezranil.

Vzhledem k situaci bylo nutné na místo povolat 21 hasičských jednotek. Plameny krotily vodní proudy ze tří automobilových žebříků po obvodu budovy. Oheň zničil velkou část střechy komplexu kulturního domu a ve středu došlo k propadnutí střechy do vnitřního sálu.

Místo monitorovala také naše mobilní chemická laboratoř a k usnadnění hašení jsme povolali na místo speciální hasicí zařízení Cobra Školního a výcvikového zařízení HZS ČR z Brna. Stav budovy kontroloval přivolaný statik.

Hasiči dostali plameny pod kontrolu v 14.36 hodin. Během noci budou na místě zůstávat jednotky hasičů, které budou dohlížet nad požářištěm a zároveň dohašovat ohniska.

Příčina požáru zůstává v šetření, které bude probíhat následující dny možná týdny. Škoda je odhadnuta na nejméně 20 milionů korun. Je však možné, že se bude zvyšovat.

Petr Příkaský
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet