Úterý 19. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Černčic sjel autobus s devatenácti cestujícími do příkopu, zranilo se 5 lidí

Hlášení o dopravní nehodě linkového autobusu přijalo krajské operační a informační středisko HZS ve čtvrtek ráno v 07:46 hod. V tu dobu jelo v autobuse celkem 19 cestujících a řidič.

Vozidlo vyjelo mimo komunikaci, narazilo do stromů podél komunikace a skončilo v příkopu.

Operátoři na místo vyslali lékařskou posádku spolu se záchranáři z výjezdových středisek v Náchodě a Jaroměři a také vrtulník LZS z Hradce Králové. Zároveň s nimi na místo vyrazil rovněž inspektor provozu.

Zdravotníci na místě v rámci rychlého třídění zjistili, že při nehodě utrpělo zranění pět lidí, včetně řidiče. Nikdo z nich naštěstí nebyl v bezvědomí, ani nejevil známky vážnějšího poranění.

Všem zraněným byla poskytnuta potřebná přednemocniční péče a následně byli převezeni do nemocnic v Náchodě a Hradci Králové. Ostatní cestující vyvázli bez zranění.

Bc. Ivo Novák, tiskový mluvčí ZZS

Na místo bylo vysláno celkem pět jednotek hasičů, včetně evakuačního autobusu z Hradce Králové. Všechny osoby se dostaly mimo havarovaný autobus, nikdo nebyl zaklíněn a hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat.

Jednotky místo zásahu zajistily a zabezpečily vozidlo proti vzniku požáru. Do evakuačního autobusu nastoupilo celkem osm cestujících, kteří s ním dále pokračovali v jízdě. Zbytek cestujících si zařídil odvoz vlastními silami.

Komunikace č. 308 musela být na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Hasiči se po došetření nehody postarají o úklid komunikace. Vyproštění havarovaného autobusu si zajistil přímo dopravce.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Dobruška, Jaroměř a Hradec Králové a jednotky SDH Nové Město nad Metují a Opočno.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet