Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Sadské zasahovali hasiči u nehody s následným požárem, řidiče Trabantu vytáhli náhodní svědci

Nehoda s následným požárem vozidla byla na linku tísňového volání HZS Středočeského kraje ohlášena 16. listopadu 2019 několik minut po půl desáté s tím, že na silnici číslo 330 za výjezdem ze Sadské směrem k obci Zvěřínek se střetla dvě osobní auta a v jednom z nich je řidič, který se sám nemůže dostat ven.

Operační středisko k události vyslalo profesionální hasiče z Poděbrad a Nymburka a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Sadská. V průběhu jízdy k zásahu bylo jednotkám upřesněno, že zraněného řidiče se náhodným svědkům podařilo dostat z vozidla tovární značky Trabant, které už v té chvíli bylo v plamenech.

Po příjezdu na místo se hasiči zaměřili na likvidaci požáru pomocí vysokotlakého proudu. Zároveň začali s ošetřováním vážně zraněného a popáleného řidiče, což prováděli až do příjezdu zdravotnické záchranné služby.

Lékař následně rozhodl, že bude nutné na místo povolat vrtulník letecké záchranné služby, který pak muže transportoval na popáleninové centrum do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze. Druhý řidič byl převezen do nemocnice sanitním vozidlem.

Velké poděkování patří dvěma řidičům, kteří neváhali a s nasazením vlastního života dokázali z hořícího vozidla vyprostit zraněného řidiče před příjezdem záchranných složek.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet