Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nejhezčí hasičárna zvolena

Tak jak jsme předesílali byla na soutěži IRON FIREMAN 2004 vyhlášena nejhezčí hasičárna. I přes to, že se nepodařilo získat záběry všech zbrojnic v České republice, byla plejáda soutěžních zbrojnic poměrně široká.

Do soutěže bylo v průběhu roku 2003 a 2004 zařazeno 42 hasičáren. O jejich celkovém umístění pak hlasovali čtenáři serveru www.pozary.cz. Původní hlasování bylo mírně a úmyslně komplikováno způsobem přihlašování. I přes tyto překážky se však našli tací, kteří podváděli ve snaze nějakým způsobem přispět té či oné zbrojnici. Přibližně v květnu jsme museli z technických důvodů původní systém hlasování změnit a ponechat pouze hlasování ve způsobu co klik to hlas. V té době se již hlasování zcela zvrhlo. Na základě tohoto zjištění jsme se rozhodli vyhodnotit nejhezčí hasičárnu za pomoci nezávislé komise, která se skládala z osob různých oborů a profesí.

Členové komise:

Vítek Havliš – moderátor a zpěvák
Ing. arch. Jan Kubec – projektant, stavební architekt
Mgr. Kateřina Smutná – chemik, analytik
Adéla Tomková – asistentka
Venuše Šturmová – příslušnice HZS Ústeckého kraje, účastnice soutěže Miss Profesionální hasička 2003

Vodítkem komise byly i počty hlasů, které byly u každé zbrojnice na serveru požáry.cz. Na základě prvních rozhodovacích výsledků se do finální skupiny pěti nejhezčích hasičáren dostaly zbrojnice :

Mistřína
Doubice
Ohnišova, okr. Rychnov nad Kněžnou
Volar
Albrechtic nad Orlicí

Z výsledků tajného hlasování pak vyšla jediná vítězná hasičárna, která stojí v Ohnišově, okr. Rychnov nad Kněžnou.

NEJHEZČÍ HASIČÁRNOU ZVOLENOU NA SERVERU POŽÁRY.CZ JE ZBROJNICE STOJÍCÍ V OBCI

OHNIŚOV
OKR. RYCHNOV NAD KNÉŹNOU


Vzhledem k tomu, že tato zbrojnice byla do soutěže přihlášena za pomoci Hasičských novin, prosíme její hasiče, aby zaslali svůj kontakt na email: kislinger@hzspraha.cz nebo zavolali na tel. 777 294 395. Odměna 5.000 Kč je nemine. Tuto výhru rádi přivezeme osobně.
Sdílet