Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Brně Bohunicích si polepšili

Nedávno získali dobrovolní hasiči z Brna Bohunic nový zásahový automobil MAN.

I pře všechny problémy s financemi se mnoha dobrovolným sborům daří získávat novou techniku Jedním ze šťastných sborů jsou i dobovolní hasiči z Brna Bohunic. Je jím CAS MAN 14.285 LA-LF v provedení 4×4 s kabinou 1+5.

Vozidlo má nádrž na vodu 4000 l a nádrž na pěnu 250 l. Nástavba je hliníková montovaná s možností měnitelnosti regálového uložení. Čerpadlo BPS – výkon 3000 l/min. při 8 bar a 300 l /min. při 40 bar s automatickou klapkou pro plnění nádrže – zabraňuje při doplňování vody proti přetečení.

V zadní části čerpadla je šedesátimetrová vysokotlaká hadice s elektro navíjením a čelním ukladače. Na autě je dále střešní monitor s možností změny průtoku vody a geometrie vodního proudu, teleskopický osvětlovací stožár 2×1000 W. Po obou stranách integrované zářivkové osvětlení okolí nástavby.

Automobil má čtyřzábleskovou rampu MAXIM, v přední části záblesková světla 2RA-S-B a v zadní části zábleskový maják 270.00. Dále je vybaven navigační alejí od firmy CODE 3. Akustika je čtyřtónová s hornem a mikrofonem.

Vozidlo postavila firma Ing. Petr Grégr Brno, majákovou technikou je vybavila pražská firma MANDI s jejímž přispěním byl tento článek připraven.
Sdílet