Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V noci hořel bývalý penzion v Sosnové

Dnes krátce před 1 hodinou ranní přijalo operační středisko HZS Libereckého kraje ohlášení požáru prázdného penzionu v obci Sosnová. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z České Lípy se dvěma cisternovými automobilovými stříkačkami.

Velitel zásahu po příjezdu na místo zjistil, že je střecha domu v plamenech a vyžádal si posilové jednotky s výškovou technikou. Na místo byli vysláni dobrovolní hasiči z Nového Boru s dalším cisternovým vozem a automobilovým žebříkem a českolipští dobrovolní hasiči z Dobranova a Staré Lípy s dalšími čtyřmi cisternovými vozy.

Hasiči na požár střechy a podkroví domu nasadili tři vodní proudy, čtvrtým proudem hasili střechu z automobilového žebříku. V průběhu zásahu se požár rozšířil na celou střechu o velikosti 10 × 15 metrů a v podkroví se na několika místech propadla podlaha. Hasiči dostali oheň pod kontrolu ve 2.16 hodin. Poté rozebírali střešní konstrukce a požár až do ranních hodin dohašovali.

Dům byl v době vzniku požáru prázdný, při požáru nebyl nikdo zraněn. Příčinu vzniku požáru šetří Policie ČR. Protože existuje podezření na úmyslné zapálení byl k ohledání požářiště povolán také policejní psovod se psem. Výše přímé škody zatím nebyla vyčíslena.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet