Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bývalý penzion v Sosnové opět někdo zapálil

Ve čtvrtek 10. února 2011 krátce před půl jedenáctou v noci byl na operační středisko HZS Libereckého kraje ohlášen požár bývalého penzionu v Sosnové. Jednalo se o stejný objekt, který hořel již 3. února 2011 v ranních hodinách.

Ilustrační foto

Na místo byli vysláni profesionální hasiči z České Lípy spolu s dobrovolnými jednotkami z České Lípy – Staré Lípy, Dobranova, Nového Boru, Zákup a Holan s osmi cisternovými vozy, automobilovým žebříkem a plošinou.

Hasiči při příjezdu zjistili, že hoří střecha a třetí podlaží tentokrát v levé části objektu, která sloužila k ubytování. Okamžitě zahájili hasební práce a průzkum, při kterém zjistili, že se uvnitř nenachází žádná osoba. Na místě hasiči nalezli lahve s hořlavou kapalinou. Na požár nasadili tři vodní proudy, z toho jeden přímo na střechu z výškové techniky. Dalším vodním proudem chránili vedlejší budovu, protože hrozilo rozšíření požáru. Vodu doplňovaly z hydrantové sítě.

Požár hasiči dostali pod kontrolu ve 23.41 hodin, dohašovací práce trvaly ještě další hodinu. Poté byla na místě ponechána dobrovolná jednotka hasičů z Dobranova, kteří do ranních hodin hlídali místo požáru a dohašovali skrytá ohniska. Ti místo požáru opustili dnes po 9. hodně. Úmyslně založený požár vyšetřuje Policie ČR. Vyšetřovatel hasičů odhadl výši škody tentokrát na 1 milion. Při minulém požáru vznikla na objektu škoda za 700 tisíc korun.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet