Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v Babicích na Třebíčsku

Dnes v 02:49 hod byl na tísňovou linku hasičů ohlášen požár střechy rodinného domu v Babicích na Třebíčsku. Na místo události bylo vysláno pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že požárem není zasažena střecha rodinného domu, ale dřevěná veranda u domu. Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. V 03:16 hod měly již zasahující jednotky požár lokalizovaný. Úplná likvidace požáru proběhla o čtyřicet minut později.

Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu ve výši 15.000 Kč. Jedná se o škodu vzniklou na dřevěné verandě, vstupních dveřích do domu a na uskladněných parketách. Příčinou požáru byla nedbalost – majitel vysypal ve večerních hodinách žhavý popel do plechového kbelíku, v jehož těsné blízkosti byl papír.

U požáru zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Babic, Čáslavic, Lesonic a Želetavy.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet