Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Požár sklepa školky je zlikvidován

Dne 29. 4. 2011 v 15:32 hod. byli hasiči informováni o požáru v mateřské škole ve Vsetíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína se dvěma cisternami, kterou posílila další jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s termokamerou a jednotka dobrovolných hasičů ze Vsetína s dalším zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v budově mateřské školy.

Požár v prostoru mateřské školy byl ohlášen na tísňovou linku zdravotnické záchranné služby 155. Zdravotníci okamžitě předali hlášení hasičům, kteří dorazili za několik minut od výjezdu ze stanice.

Před příjezdem hasičů začali pracovníci mateřské školy s evakuací dětí, kterých se jim podařilo dostat ven deset. Dalších pět dětí následně evakuovali hasiči, kteří je tak dostali včas do bezpečí a mimo ohrožení.

Velitel zásahu si nechal na místo vyslat další posilové vozy hasičů a termokameru z Valašského Meziříčí. Po otevření sklepních prostor došlo k uvolnění nahromaděného kouře z požáru, který vznikl v suterénu objektu. Požár zasáhl elektrickou rozvodnou skříň a hrozilo další rozšíření.

aktualizace

16:05

Velitel zásahu hlásí lokalizaci požáru. Podle jeho informací došlo k požáru v prostoru výměníkové stanice, kde plameny poškodily vodovodní potrubí a voda následně přispěla k výraznému utlumení a hašení požáru.

16:30

Voda unikající z potrubí začala zaplavovat sklep a jímku v suterénu školky. Hasiči uzavřeli přívod vody a nasadili kalová čerpadla k vysátí vody ze sklepa. Prostory mateřské školy jsou silně zakouřeny a hasiči je postupně odvětrávají.

17:20

Velitel zásahu oznámil na krajské operační středisko hasičů do Zlína likvidaci požáru. Hasiči snížili počet zasahujících vozů a nadále se připravují na předání místa zásahu. Objekt se podařilo odvětrat a vodu ze sklepa odčerpat. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Na místě pracuje nadále vyšetřovatel hasičů z Valašského Meziříčí.

20:00

Vyšetřovatel hasičů ukončil šetření na místě požáru. Po ohledání konstatoval, že požár vznikl v prostoru technické místnosti, kde došlo pravděpodobně k závadě na elektroinstalaci u ohřívače vody. Požár poškodil rozvody elektřiny, vody a část technologií. Požárem způsobená škoda byla odhadnuta asi na 450.000 Kč. Případ nadále šetříme. Nemalé jsou rovněž uchráněné hodnoty majetku po zásahu hasičů.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet