Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Soutěž mladých hasičů o pohár Malé Hané

V sobotu 7. května 2011 uspořádal SDH Velké Opatovice společně s SDH Jevíčko na hřišti v základní škole 21. ročník soutěže mladých hasičů o pohár Malé Hané.

Liché ročníky této soutěže se pořádají ve Velkých Opatovicích a sudé ročníky v Jevíčku. Soutěže se zúčastnilo 20 kolektivů mladších žáků a 26 kolektivů starších žáků z okresů Blansko a Svitavy. Soutěžilo se v požárním útoku podle směrnic hry Plamen a ve štafetě na 400 metrů s překážkami podle směrnic CTIF. V kategorii mladších žáků zvítězil kolektiv z SDH Bořitov, kolektiv z SDH Velké Opatovice se umístil na 15. místě.

V kategorii starší žáci zvítězil kolektiv z SDH Ostrov u Macochy, kolektiv z SDH Velké Opatovice se umístil na 5. místě. V soutěži jednotlivců závodilo 32 chlapců a 27 děvčat. První místa obsadili Jiří Vymazal z SDH Ostrov u Macochy a Michaela Doležalová z SDH Kamenec. Závodníci z Velkých Opatovic se umístili na 7. 9. a 26. místě

Vzhledem k tomu že Velké Opatovice a Jevíčko se nacházejí na hranicích Jihomoravského a Pardubického kraje navštívili tuto soutěž oba hejtmani, Michal Hašek a Radko Martínek. Krajská sdružení hasičů zastupovali starostové Josef Gargula a Josef Bidmon. Putovní poháry a ceny vítězům předávali starosta Velkých Opatovic Jiří Bělehrádek a starosta Jevíčka Roman Müller.

Za SDH Velké Opatovice
Reibl Oldřich a Ptáček Ondřej
www.sdhvelkeopatovice.cz

Sdílet