Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Hasiči likvidovali požár líhně kuřat

V půl deváté dopoledne dnes, 4. 6. 2011 vyjely jednotky hasičů Moravskoslezského kraje k požáru drůbežárny v obci Háj ve Slezsku (OP). Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o požár líhně kuřat.

Objekt velikosti 15 × 50 m je silně zakouřený a požár zachvátil 2/3 líhně. Z celkového počtu 9 tisíc kuřat je naděje na záchranu 4 tisíc kuřat, které hasiči začali evakuovat do bezpečí.

Na místo vyjeli vyšetřovatelé HZS MS kraje a Policie ČR, kteří budou zjišťovat příčinu požáru. Zasahujícím jednotkám se daří chránit sousední objekty i několik zaparkovaných kamionů.

V tuto chvíli na místě požáru zasahují hasiči HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Opava a hasiči jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí Háj ve Slezsku, Hrabyně, Opava – Kylešovice a Mokré Lazce.

Požár líhně kuřat byl jednotkami HZS MSK za vydatné pomoci jednotek sboru dobrovolných hasičů (Háj ve Slezsku – Smolkov, Háj ve Slezsku – Lhota u Opavy, Hrabyně, Mokré Lazce a Opava – Kylešovice) lokalizován krátce po desáté hodině a v 11:30 byl likvidován.

Hasičům se podařilo zachránit 6350 kuřat, 2650 kuřat při požáru uhynulo. V tuto chvíli jednotky postupně odjíždějí z místa zásahu na své základny, na místě zůstává místní jednotka dobrovolných hasičů ze Smolkova.

Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 800 tisíc korun. Příčinu hledají vyšetřovatelé HZS MSK a Policie ČR. Při požáru nebyl nikdo zraněn ani usmrcen.

foto: SDH Bohuslavice, HZS MSK Opava Ing. Tomáš Válek
info: HZS MSK

Sdílet