Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po dopravní nehodě na R35 začal hořel nákladní vůz

K dopravní nehodě nákladního vozidla na rychlostní komunikaci z Olomouce na Lipník v úseku na 293 km, které po kolizi přerazilo betonová středová ohraničení a skončilo na boku v protisměru, vyslalo operační středisko hasičů profesionální jednotku stanice Lipník nad Bečvou. Nákladní vozidlo následně začalo hořet.

Informaci přijala tísňová linka hasičů v 16:05 9. 6. 2011, k pomoci s následným požárem vyrazily další dvě jednotky dobrovolných hasičů Veselíčko a Osek na Bečvou. Hasiči se nejprve museli poprat s ucpanou komunikací. Obrovské štěstí měla posádka vozu, po nárazu, který zcela zdemoloval kabinu tahače a také kompletně zničil návěs vozidla, se pasažérům z vraku podařilo dostat ještě před rozšířením požárů. Ke vzniknu došlo bezprostředně po nehodě. Zdravotnická záchranná služba ošetřila a odvezla k další lékařské péči jednu zraněnou osobu, pasažéra nákladního vozidla.

Hasiči svedli boj se sálavými plameny těžkou pěnou, požár byl vidět i několik kilometrů od místa nehody. Po skončení hasebních prací velitel zásahu na místo povolal chemický kontejner pro přečerpání nafty z nádrží vozidla. Doprava se zastavila v obou směrech a byl zřízen odklon po vedlejší komunikaci. Na místo se dostavily specializované firmy na úklid komunikace a vyproštění vozidla mimo komunikaci.

Příčina následného požáru a výše škody je v současnosti v šetření.

Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

foto: HZS OLK a JSDH Osek nad Bečvou

Sdílet