Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Taktické cvičení složek IZS Berounka 2011

Ve dnech 21. – 23. června 2011 proběhl již pátý ročník taktického cvičení složek IZS Berounka 2011, tentokrát na vodním toku Berounky z Berouna do Karlštejna.

Tématem cvičení byl nácvik záchranných činností na vodní hladině a spolupráce posádek člunů. Nosným prvkem letošního cvičení byl pak výcvik s novým hliníkovým motorovým člunem MARINE 16Y, který byl do vybavení jednotky HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun pořízen z prostředků města Beroun a dalších sponzorů.

Jako každoročně byl součástí cvičení i nácvik první pomoci, přednášky lektorsky zabezpečil v době mimo službu lékařský a zdravotnický personál Územního střediska záchranné služby SČK z výjezdového stanoviště Beroun.

Jako zázemí účastníkům cvičení posloužil areál hasičské zbrojnice jednotky SDH městyse Karlštejn, kde byl rozvinut týlový prostor složek IZS pro dlouhodobé zásahy.

Akce se ve třech dnech účastnily jednotky HZS Středočeského kraje ze stanic Beroun a Hořovice, jednotky SDH obcí Hlásná Třebáň, Hostomice, Karlštejn, Králův Dvůr, Liteň, Lochovice, Vysoký Újezd, Zdice a Žebrák v celkovém počtu 97 hasičů. Dále Policie ČR – OŘ Beroun a OO Karlštejn v počtu 8 příslušníků a 9 příslušníků HZS SČK zařazených na operačním a informačním středisku HZS SČK.

Odolnost týlové základny vůči klimatickým podmínkám prověřily středeční přívalové srážky, které hasičům na okrese Beroun zajistily 17 výjezdů většinou na odstraňování stromů z komunikací.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař

Sdílet