Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Rozsáhlý požár nákupního centra ve Fulneku řeší moravskoslezští hasiči …

Od brzkých ranních hodin zasahují jednotky moravskoslezských hasičů u rozsáhlého požáru obchodního centra na Mendlově ulici ve Fulneku.

Krátce po třetí hodině ranní vyjely jednotky hasičů Moravskoslezského kraje k ohlášenému požáru v nákupním centru ve Fulneku (NJ). Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří střecha a 4. NP objektu obchodního centra. V době příjezdu hasičů byl požár ve značné fázi, z oken se valil hustý dým a byly vidět plameny pod střechou.

Jednotky na místě ihned zahájily průzkum a první hasební práce. Operační středisko na místo vyslalo další jednotky a zejména výškovou techniku. Na místo postupně dojely jednotky HZS Moravskoslezského kraje ze stanic Nový Jičín, Bílovec, Opava, Vítkov a Ostravy – Zábřehu a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Fulnek, Suchdol nad Odrou, Tísek, Kujavy, Studénka, Jerlochovice a Odry.

Provedený průzkum potvrdil, že se v objektu nenacházel\ žádné osoby. Likvidace požáru byla velmi komplikovaná, zásah probíhal i za pomocí výškové techniky. Na místě byly 3 automobilové žebříky, s jejichž pomocí hasiči zasahovali vodními proudy na střeše, při zásahu uvnitř objektu využili kromě svých prostředků také požární rozvody v objektu. Po půl hodině hašení však museli prostor objektu opustit, hořící střecha se začala propadat. Hašení pak pokračovalo z automobilových žebříků.

Minutu po půl páté ráno se hasičům podařilo dostat rozsáhlý požár pod kontrolu a lokalizovat jej. V tuto chvíli na místě stále probíhají hasební práce. V tuto chvíli zasahuje na místě 7 profesionálních a dobrovolných jednotek z Novojičínska.

Teprve po likvidaci požáru budou moci nastoupit vyšetřovatelé, aby zjistili příčinu požáru. kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet