Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

IRON FIREMAN letos ustoupí hrám v USA

Letošní ročník soutěže IRON FIREMAN byl zrušen, vzhledem ke konání hasičských her v New Yorku, u kterých naše redakce bude. Ale není to jediný důvod. V říjnu HZS Praha hostí V. Mistrovství ČR v TFA.

Deset let od pádu WTC, kde zahynulo přes 300 hasičů, připadlo právě na tento rok. Soutěž IRON FIREMAN vznikla primárně na počest hasičů v New Yorku. Přesto jsme se právě tento rok rozhodli IRON FIREMANa vypustit. Prakticky celá redakce odlétá na hasičské hry do USA. Tam budou i naši nejlepší borci právě v disciplínách TFA.

V neposlední řadě je důvodem k nekonání letošní akce IRON FIREMAN i fakt, že HZS hl. m. Prahy letos pořádá i V. mistrovství ČR v disciplínách TFA. Konat se bude ve spolupráci s webem POŽÁRY.cz a na stejném místě jako IRON FIREMAN. Na této spolupráci jsme se dohodli s vedením HZS Prahy. Budova CITY EMPIRIA na pražském Pankráci tak ani letos neunikne hasičskému zdolávání 25. pater.

Po dohodě mezi organizátory akce IRON FIREMAN a HZS Praha došlo ke shodě. Pořádat dvě podobné akce takového významu v rozmezí 60 dnů by bylo nesmyslné. HZS Praha tak může využít zkušenosti realizačního týmu IRON FIREMAN.

Připomínáme, že Mistrovství ČR v TFA podléhá jiným pravidlům než IRON FIREMAN a je určené pouze pro příslušníky HZS.

Sdílet
Seriál: Světové policejní a hasičské hry 2011
Seriál: TFA Praha