Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Hradecku zemřeli při dopravní nehodě čtyři lidé, polský tirák byl obviněn

Tragická dopravní nehoda se stala 8. září 2011 ráno na hlavní silnici č. I/11 mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou na Hradecku.

U obce Obědovice došlo ke střetu osobního vozidla Škoda Felícia s polským kamionem. Z pětičlenné posádky osobního auta čtyři muži na místě zemřeli, pátý byl při nárazu vymrštěn z vozidla. Muž utrpěl zranění a byl převezen do královéhradeckého nemocnice. Obě vozidla skončila mimo silnici. Účastníkem nehody byl ještě další polský kamion, který měl poškozenou levou stranu tahače. Řidiči obou kamionů vyvázli bez zranění.

Hasiči byli o nehodě informováni v 05:42 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. Hasiči pomohli záchranářům při ošetření zraněného muže, který byl následně převezen do nemocnice. Jeden z havarovaných kamionů zajistili proti požáru a odpojili autobaterii. Silnice je v místě nehody uzavřena a probíhá vyšetřování. Po zajištění stop a zadokumentování události Policií ČR provedou hasiči vytažení osobního auta z příkopu a vyproštění těl z vraku vozidla.

9. 9. 2011

Na základě zjištěných skutečností byl včera (8. září 2011) důvodně podezřelý řidič polského kamionu Daf zadržen Policií ČR.

Ve čtvrtek 8. září 2011 krátce po půl šesté ráno sedmadvacetiletý řidič (cizinec) nákladního automobilu Daf s návěsem pravděpodobně předjížděl neznámé dodávkové vozidlo přes plnou čáru a přitom nerespektoval zákaz předjíždění (v obou směrech zákaz předjíždění). S kamionem se však nestačil včas vrátit do svého jízdního pruhu a bočně se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Škoda Felicia. Nárazem byl osobní vůz odhozen do protisměru přímo před projíždějící kamion Scania. Řidič náklaďáku ale již střetu nedokázal zabránit.

Dnešního dne (9. září 2011) byl policejním komisařem obviněn ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden rok až šest let. Policejní komisař podal návrh na vzetí do vazby.

nprap. Anna Pešavová, PČR

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet