Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nová Tatra pro neveklovské hasiče

Dne 17. 9. 2011 byl pro neveklovské hasiče velmi významným dnem. Za prvé v těchto dnech oslavilo SDH Neveklov 135 let od založení sboru, ale hlavně jsme od města Neveklov obdrželi nové zásahové vozidlo.

Jedná se o CAS 20-S2R Tatra Ternno 1 kterou zakoupilo město s přispěním státní dotace za celkovou cenu skoro 6 mil. a to i s výbavou jako je například vyprošťovací zařízení, elektro agregát, plovoucí čerpadlo, atd.

Dále jsme obdrželi darovací dekret od p. Povolného z firmy Mátra transport, který přislíbil že jako sponzorský dar zakoupí motorovou rozbrušovací pilu.

Den otevřených dveří začal už v 16. 9. 2011 kdy naší zbrojnici navštívilo asi 160 studentů a to jak OA Neveklov tak i ZŠ a MŠ. Po seznámení z historií našeho sboru jsme jim předvedli některé naše vybavení . Nejvíce se líbil protichemický oblek v kombinaci dýchacím přístrojem.

Samotný akt předání nového vozidla se konal úderem desáté před hasičskou zbrojnicí. Zůčasnilo se ho spousty občanů Neveklova, ale i pozvaných hostů. Například zástupci HZS Benešov, HZS Jílové u Prahy, SDH Čechtice, SDH Jablonná nad Vltavou, OSH Benešov dále pak zástupci dodavatelské firmy THT Polička a samozřejmě starosta města Ing. Jan Slabý a senátor Karel Šebek.

Auto které jsme pokřtily na jméno MATYLDA nám pak ještě posvětil místní farář p. Brandejs. Všichni doufáme že nám bude spolehlivě sloužit řadu let tak jako jeho předchůdce kterého nahradí. Vždyť Škodu 706 RTHP náš sbor užíval od roku 1982 kdy k nám byla přidělena a to už v té době jako ojetá.

Miloslav Tardovský SDH Neveklov

Sdílet