Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Potopený bagr na pontonu

Hasičské jednotky HZS PS Ústí nad Labem a SDH Velké Březno vyjely 19.10. v 16:40 hod. do Ústí nad Labem – Vaňova, kde se poblíž fotbalového hřiště v řece Labi potopil bagr na pontonu.

Na pontonu ani v bagru nebyli žádní lidé. Hasičské jednotky pokládají norné stěny na zachycení ropné skvrny z uniklých ropných látek. V bagru by mělo být 200 až 300l nafty.

Bylo informováno povodí Labe, Odbor životní prostředí Ústí nad Labem a Česká inspekce životního prostředí. Hasiči na vodní hladinu instalovali čerpadlo na odčerpávání ropných látek. Potápěči Policie ČR vylovili ve 20:09 z potopeného pontonu dva nepoškozené sudy s ropnými produkty. Dvě norné stěny byly instalovány na na Suché kamenici ve Hřensku.

Byly informovány příslušné orgány v SRN.


Aktualizace 20. 10. 2011

Po jedenácté hodině bylo na setkání všech zúčastněných složek se zástupcem majitele potopeného zařízení dohodnuto, že vyzdvižení potopeného bagru na pontonu zajistí vlastnická firma.

Ta se také předběžně dohodla s HZS Ústeckého kraje, že likvidací uniklých látek pověří odbornou firmu. Té HZS na písemnou žádost majitele potopeného zařízení místo události předá.

V 16:26 předal Hasičský záchranný sbor protokolárně místo události firmě Dekonta. V 16:44 hasiči naposledy zkontrolovali norné stěny ve Hřensku. Nebyly nalezeny žádné ropné látky.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet