Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Klimkovicích hořel seník

Deset minut po šestnácté hodině dne 22. 10. 2011 vyjeli Moravskoslezští hasiči k požáru ocelokolny s uskladněným senem do areálu družstva v Klímkovicích. Ve článku je video.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří seník o rozměrech cca 15 × 50m a výškou přes 12 metrů. V něm je uskladněno seno do výšky téměř 4 metrů.

Na místě zasahovali hasiči HZS Moravskoslezského kraje, stanice Ostrava – Zábřeh, Ostrava – Hrabůvka a Ostrava – Poruba a dobrovolní hasiči z jednotek Ostrava – Radvanice, Ostrava – Svinov, Ostrava – Stará Bělá, Ostrava – Zábřeh, Dolní Lhota, Ostrava – Krásné Pole, Klimkovice a Studénka.

Hasiči nasadili k uhašení požáru vodní proudy jak ze země, tak z výškové techniky a současně ve spolupráci s majiteli objektu začali vyvážet zasažené seno ven ze seníku. Požár se podařilo likvidovat v 18:16 hodin. V tuto chvíli na místě hasiči pomáhají vyklidit požárem poškozené seno a zajišťují asistenční službu po požáru.

Požárem byla způsobena škoda 500 tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn ani usmrcen. Po příčině požáru pátrají vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR.

Ing. Petr Faster
HZS Moravskoslezského kraje

Sdílet