Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičky opět nafotily kalendář, pomůžou postiženým

Hasičky z Českého Dubu i letos nafotily kalendář. Tentokrát naposledy. Peníze, získané z prodeje, poputují zčásti organizaci Aposs (poskytování služeb sociální pomoci a podpory, jejichž cílem je zajištění podmínek pro důstojný a aktivní život osob se zdravotním postižením) a zčásti Janě Vurstové.

Jana Vurstová pracuje v liberecké Výzbrojně a rovněž se často objevuje jako rozhodčí na soutěžích). Její syn Honza má dětskou mozkovou obrnu – spastická kvadruaréza (všechny 4 končetiny) s převahou vlevo, kombinované postižení, centrální vada zraku. Je kompletně odkázán na pomoc druhé osoby. Zároveň je členem SDH Vesec.

Honzík má elektrický vozík (pro řízení jen doprovodem a v základním provedení – bez úpravy pro sed), a právě proto je problém získat od pojišťovny MECHANICKÝ vozík. Stávající vozík má Jan již 6,5 roku a už pomaličku dosluhuje, ale hlavně je mu malý. Jenda se neudrží v sedě a proto se situace musí řešit individálně, tedy pro něj stavěným vozíkem.


HASIČKY ČESKÝ DUB DĚKUJÍ VŠEM, KTEŘÍ SI KALENDÁŘ ZAKOUPÍ A TÍM PŘISPĚJÍ NA DOBROU VĚC.


Kalendář si můžete odebrat od zúčastněné hasičky, v květinářství Hanky Kořínkové v Českém Dubě, ve výzbrojně v Liberci nebo na e-mailu sdh.ceskydub@seznam.cz (kalendáře zasíláme i na dobírku).

Hasičky Český Dub

Sdílet