Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Fulneku se auto zřítilo ze srázu

Dvě jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek 24. 11. 2011 večer u dopravní nehody osobního automobilu Škoda Felicia, které se zřítilo ze silnice mezi Fulnekem a Moravskými Vlkovicemi (okres Nový Jičín) z patnáctimetrového srázu. Hasiči museli vyprostit dva zaklíněné a zraněné muže, třetí z nich – řidič – vyvázl bez zranění.

Informaci o nehodě na nepřístupném místě obdrželo operační středisko hasičů ve čtvrtek krátce před šestou hodinou večerní. K nehodě vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Bílovci a s ní jednotka dobrovolných hasičů z Fulneku.

Škoda Felicia patrně vyletěla ze silnice při průjezdu pravotočivé zatáčky a skončila 15 metrů pod silnicí na obtížně přístupném místě. Hasiči pomocí hydraulických nástrojů vyprostili dva zraněné muže, kteří byli při vědomí a komunikovali s nimi. Předali je rychlé záchranné službě. Sanitky odvezly zraněné muže do okolních nemocnic.

Řidič felicie, který vyvázl bez zranění, si vzal na starost povolání firmy na vytažení auta, a to až v pátek za světla. Za tmy by to byl i pro hasiče riskantní krok. Pokud by odtahové službě vytažení nepovedlo, jako poslední záchrana jsou opět připraveni profesionální hasiči.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet