Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Frýdlantu nad Ostravicí hořela střecha domku, propadla se i se stropy

Osm jednotek hasičů zasahovalo v noci z úterý na středu 1. 2. 2012 až do rána a některé téměř do středečního poledne ve Frýdlantu nad Ostravicí, kde hořela střecha staršího rodinného domku a propadly se stropy. Požár se obešel bez zranění, celková škoda byla předběžně odhadnuta na dva miliony korun.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno na tísňové lince ve středu o půl třetí. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Frýdek-Místek, společně s ní sedm jednotek dobrovolných hasičů – Frýdlant nad Ostravicí, Pstruží, Kozlovice, Janovice, Ostravice, Čeladná a Frýdek.

Pří příjezdu hasičů hořela vydatně sedlová střecha přízemního objektu (zřejmě zemědělská usedlost) o půdorysu 15 × 8 metrů, kde žil muž ve středních letech. Hasičům se podařilo vytáhnout z garáže několik zemědělských strojů a další vybavení.

Během hašení se propadla střecha a následně i stropy objektu. Hasiči dostali oheň pod kontrolu asi za hodinu a půl, pak pokračovali v několikahodinovém dohašování s rozebíráním konstrukcí, které ještě v 11 hodin dopoledne nebylo ukončeno.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet