Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Testujeme nehořlavé funkční prádlo Devold SPIRIT

Testování prádla Devold SPIRIT se účastní několik hasičů – aktivní zasahující, strojník a velitel družstva. K dispozici od nás mají kompletní sadu prádla – tedy spodní díl, triko s dlouhým rukávem a zásahovou kuklu.

Už v prosinci loňského roku dostala naše redakce na testování několik souprav nehořlavého funkčního prádla Devold SPIRIT od společnosti VOCHOC, která je výhradním distributorem produktů Devold PROTECTION v České republice. Devold SPIRIT je norské značkové nehořlavé funkční prádlo od firmy Devold of Norway.


Devold SPIRIT je vyroben výhradně z přírodních trvale nehořlavých materiálů, zpracovaných do dvouvrstvého úpletu. První – vnitřní – vrstvu tvoří viskózová vlákna Lenzing FR, druhá – vnější – vrstva je z nejjemnější Merino vlny. Vlákna Lenzing FR dokonale odvádějí veškerou vlhkost od těla a předávají ji Merino vlně.

Ta má obrovskou absorbční schopnost a dokáže vlhkost postupně předávat do dalších vrstev výstroje. Merino vlna navíc výborně izoluje. Unikátní dvouvrstvý úplet Devold SPIRIT tak dokáže hasiče výborně klimatizovat a efektivně zabránit i případnému opaření.


Od poloviny prosince redakcí vybraní hasiči prádlo testují u každého zásahu. Z jejich poznatků pak sestavíme recenzi, o kterou se s vámi samozřejmě podělíme. Už teď je jasné, že prádlo prověří velmi silné mrazy. Hasiči už v prádle zasahovali u několika větších požárů a zúčastnili se dvou cvičení.

Rádi v redakčním testu ověříme, zda Devold skutečně přináší nejen jedinečnou ochranu, ale i mimořádný komfort užívání. Mimochodem Devolda nosí Norové už od roku 1853, Roald Amundsen ho měl na jižním pólu v roce 1911 a dnes ho nosí i stovky hasičů v České republice.


První dojmy hasičů:

Prádlo Devold působí velmi solidním a praktickým dojmem. Je znát, že na sobě máte kvalitní materiál, ocením také promyšlený střih a účelné vedení plochých elastických švů, prádlo tak dokonale přiléhá k tělu a umožňuje neomezený pohyb.


Další praktické zkušenosti z dlouhodobého testu prádla Devold SPIRIT vám přinese redakce POŽÁRY.cz zase zanedlouho. Podělte se s námi i o vaše zkušenosti s prádlem Devold.

Pomáhá vám funkční prádlo při současných mrazech?

Sdílet