Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Traffic Dance a starý hasičský trambus

Umělecký soubor Spitfire Company představil na začátku léta minulého roku svojí repertoárovou novinku v podobě pouličního představení Traffic Dance – Join the Revolution.

Dominantu celé divadelní, taneční a hudební show ztvárňuje scéna, na které se představení odehrává. Je jí starý hasičský automobil CAS 25 Škoda 706, jenž byl pro potřeby uměleckého souboru upraven do podoby mobilního podia.

Jak uvádí na svých stránkách jeden ze spolupořadatelů představení, kterým je Palác Akropolis, tak hlavní ozvláštnění hasičského auta jako mobilního scénického objektu tvoří několik soustav hudebních nástrojů, především perkusí a bubnů. Automobil se tak stává jedním velkým hudebním nástrojem.

Vizuální konstrukční možnosti takto upraveného hasičského automobilu jsou bezbřehé. V jeden moment se z hasičského auta může stát plující loď, následně velký nemotorný brouk, křehká vážka poletující nad vodou, velký buben, který rozezní až 7 herců a hudebníků anebo postmoderní alegorický vůz, jenž řídí svými rytmy DJ.

Pouliční představení Traffic Dance – Join the Revolution bylo možné shlédnout v roce 2011 např. v rámci pražských slavností Žižkov sobě či na hudebním festivalu Rock for People.

Foto a info: www.palacakropolis.cz

Sdílet