Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě osobního automobilu uhořela osoba, na místě zasahoval vrtulník

K tragické dopravní nehodě vyjížděli Středočeští hasiči v neděli 19. 2. 2012 ve 21:50 hodin na komunikaci č. 1/16 mezi obce Mšec a Řevničov na Rakovnicku.

Dopravní nehoda osobního automobilu byla na tísňovou linku Středočeských hasičů ohlášena velmi nepřesně, a to v úseku mezi obcemi Tuřany a Řevničov, což je téměř 20km úsek. Z tohoto důvodu Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo celkem dvě profesionální a jednu dobrovolnou jednotku v obou směrech. Operační středisko Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje na místo vyslalo dva vozy ZZS a současně vrtulník letecké záchranné služby.

Po příjezdu jednotek hasičů na místo události bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě jednoho osobního automobilu, které z dosud nezjištěných důvodů vyjelo ze silnice a narazilo bokem do vzrostlého stromu, čímž se karoserie vozidla značně deformovala a bylo znemožněno otevření dveří vozidla. Následně vozidlo začalo hořet. Kolem projíždějící řidiči rozbili pomocí hasicího přístroje čelní sklo vozidla, provedli prvotní hasební zásah a z vozidla vyprostili 3 zraněné osoby z celkem 4 přepravovaných osob. Bohužel zaklíněnou osobu sedící na zadním sedadle se vyprostit nepdařilo z důvodu narůstající intenzity požáru.

Jednotky hasičů provedly konečnou likvidaci požáru jedním vysokotlakým proudem a současně asistovaly posádkám zdravotnických záchranných služeb s ošetřováním a transportem zraněných. Jedna vážně zraněná osoba byla transportována leteckou záchrannou službou do pražské nemocnice. Dvě osoby byly převezeny posádkami ZZS do nemocnice ve Slaném. Po zadokumentování místa dopravní nehody provedly jednotky pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyproštění těla z vozidla a jeho předání pohřební službě.

Po naložení vozidla na odtahovou službu byl proveden konečný úklid vozovky a na místo byla povolána správa a údržba silnic z důvodu posypu velmi kluzké vozovky. Silnice 1/16 Slaný – Karlovy Vary byla po cca 3 hodinách zprůjezdněna.

mjr. Bc. Libor Pospíšil
krajský vyšetřovatel po­žárů

Sdílet