Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: V Praze došlo k výbuchu, sutiny prohledával kynolog

Dnes 20.2. ve 13:23 byl na tísňovou linku hasičů nahlášen výbuch v domě na Praze 2 v Hybernské ulic. Na místo byly vyslány jednotky HZS hl. města Prahy ze stanic HS1 Sokolská a HS3 Holešovice.

Dle dostupných informací došlo k evakuaci několika desítek osob z domu. Na místě zasahovaly všechny složky IZS, včetně plynařů, kteří zjišťovali zda nedošlo k úniku plynu.

Podle informací, které se podařilo našemu serveru zjistit došlo vlivem výbuchu k propadnutí části podlahy do sklepních prostor. Na místo byl vyslán i kynolog se psem, který prověřil zda se v místě zřícení podlahy nikdo nenachází, což bylo následně potvrzeno kynologickým psem.

Policie uzavřela část ulice, čímž dochází k dopravním komplikacím. Na místo se dostavil i městský statik, který zkontrolovat statiku budovy, zda nehrozí další nebezpečí. Dle posledních informací je za výbuchem zřejmě únik plynu, který potvrdila i policejní mluvčí. Každopádně je to předmětem dalšího šetření. Předběžná škoda byla odhadnuta na jeden milion korun.

Sdílet