Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na železničním mostě hořel vlak

Na železničním mostě přes vodní nádrž Hracholusky na Plzeňsku došlo k požáru osobního vlaku. Lidé před plameny skákali do vody nebo se snažili po konstrukci mostu dostat do bezpečí.

Někteří byli zranění nebo v šoku bloudili v přilehlém lese. To byl naštěstí jen námět společného cvičení, které v pátek (16. 6. 2006) večer uspořádali dobrovolníci Záchranné služby 15. Přední hlídky Royal Rangers a Terénní krizové služby Diecézní charity Plzeň.

Cílem cvičení bylo učit se spolupráci při provádění záchranných prací a poskytování následné psychosociální pomoci. Tým Záchranné služby Royal Rangers zajišťoval záchranu osob z vody a z výšek včetně předlékařské první pomoci a cvičil transport osob v nepřístupném terénu. Krizový tým Charity se zaměřil na vyhledávání zasažených v místě události, poskytování první psychické pomoci při čekání na transport z místa neštěstí a vytvoření a obsluhu střediska pro příjem zasažených a týlovou podporu.

Oba týmy spolu zasahovaly ve skutečnosti při jarních povodních v severních Čechách (více na http://www.kadel.cz/…l/zprava.asp?…). Námětové cvičení přineslo řadu nových podnětů pro činnost obou služeb a jejich vzájemnou spolupráci.

Karel Šimr, vedoucí TKS DCH Plzeň – 731 433 011
Tomáš Rusňák, velitel 15. Přední hlídky Royal Rangers – 606 500 252

Web:
www.charita.cz/plzen (odkaz KRIZOVÁ SLUŽBA)
http://15ph.ro­yalrangers.cz
Sdílet