Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda na D1 blokuje provoz, zemřel silničář

Pracovník správy a údržby dálnic dnes nepřežil dopravní nehodu na dálnici D1 na 227. kilometru u Vyškova. 

Ve směru z Brna na Kroměříž havaroval tahač MAN s návěsem. Řidič soupravy zezadu narazil do vozidla SSÚD Iveco Daily, které stálo v odstavném pruhu a bylo označené výstražnou světelnou šipkou.

Náraz nepřežil pracovník SSÚD. Kamion se zastavil až po zhruba 100 metrech. Do trosek roztříštěného návěsu narazila dodávka, která byla poškozena jen částečně.

Hasiči přijali hlášení o nehodě na tísňové lince ve 13.05 hodin, na místo vyjely jednotky ze stanic ve Vyškově a v Pozořicích. Hasiči zajistili místo nehody. Zraněného silničáře našli na korbě vozidla Iveco, lékař ZZS, který byl u nehody vzápětí po příjezdu hasičů konstatoval, že muž byl při nárazu usmrcen.

Do příjezdu policistů hasiči usměrňovali dopravu. Na vozidlech udělali protipožární opatření a odpojili baterie, únik provozních kapalin nebyl zjištěn.

Policisté kvůli šetření, zadokumentování a odstranění následků nehody dálnici ve směru na Kroměříž uzavřeli a dopravu odklánějí exitem na 226. kilometru přes Vyškov. Dálnice bude ve směru na Kroměříž podle předpokladu uzavřena nejméně do 16.30 hodin.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet